iOS 16 Menyertakan Aplikasi Kecergasan Sebagai Piawai, Tidak Perlu Apple Watch

Sebagai sebahagian daripada pembentangan iOS 16 di WWDC, Apple hari ini mendedahkan bahawa pengguna iPhone kini mempunyai akses kepada aplikasi Kecergasan tanpa mengira sama ada mereka mempunyai Apple Watch atau tidak.

Sebelum ini, aplikasi Kecergasan hanya boleh diakses pada iPhone yang dipasangkan dengan Apple Watch, tetapi tidak lebih.

Pada iPhone dengan iOS 16 dipasang, aplikasi Kecergasan akan menggunakan penderia gerakan iPhone untuk menjejaki perkara seperti langkah kaki, dan ini bermakna semua aktiviti yang dijejaki iPhone anda boleh diletakkan ke arah menutup cincin anda. Anda boleh menyediakan matlamat Gerakan harian dalam aplikasi Kecergasan dan melihat bagaimana kalori aktif anda akan membantu menutup cincin Gerakan anda.

Sensor gerakan iPhone boleh menjejaki langkah kaki, jarak, penerbangan naik dan latihan daripada aplikasi pihak ketiga, yang boleh ditukar kepada anggaran kalori aktif untuk menyumbang kepada matlamat Gerakan harian anda. Anda juga boleh berkongsi cincin Gerakan anda dengan rakan-rakan untuk motivasi tambahan.

Sumber : MacRumors

Editor

Editor

Kami bergerak dalam satu pasukan cuba menyampaikan berita-berita terkini tentang teknologi. Kami turut menjalankan aktiviti menterjemah beberapa blog dan berita dalam bahasa Inggeris ke dalam Bahasa Melayu.

Have any thought? Leave a Reply...

Popular Post
Trending
Site Visitor
  • Today's visitors: 9
  • Today's page views: : 9
  • Total page views: 9,666
%d bloggers like this: