Search
Close this search box.

Twitter Melancarkan ‘Unmentioning’ untuk Meninggalkan Perbualan

Semalam Twitter telah mengumumkan bahawa ia melancarkan ciri baharu yang dipanggil Unmentioning, yang direka untuk membolehkan pengguna Twitter mengalih keluar diri mereka daripada perbualan yang mereka tidak mahu mengambil bahagian atau diberitahu.

Pengguna Twitter yang telah @mentioned dalam perbualan kini boleh pergi ke tab Sebutan mereka dan pilih pilihan “Tinggalkan perbualan ini” daripada sebarang perbualan yang telah mereka sebutkan , atau pilih tiga titik di sudut atas mana-mana tweet dengan sebutan. Meninggalkan perbualan akan menyahtag nama pengguna mereka, menghentikan semua sebutan masa depan, dan menghentikan pemberitahuan. Mereka yang menggunakan ciri unmention akan mempunyai nama pengguna mereka yang di-nyahtag dari tweet dan balasan asal, dan orang tidak akan dapat menyebut nama pengguna mereka lagi dalam perbualan.

Twitter mengatakan bahawa tiada siapa yang akan menerima pemberitahuan apabila seseorang meninggalkan perbualan, tetapi nama pengguna akan dipaparkan secara berbeza. Setelah perbualan dibiarkan, tidak ada cara untuk menyertai semula atau membuat asal tindakan unmention.

Unmentioning boleh didapati dalam versi terkini aplikasi Twitter untuk peranti iOS, dan ia dilancarkan kepada semua pengguna Twitter bermula hari ini.

Sumber : MacRumors

Editor

Editor

Kami bergerak dalam satu pasukan cuba menyampaikan berita-berita terkini tentang teknologi. Kami turut menjalankan aktiviti menterjemah beberapa blog dan berita dalam bahasa Inggeris ke dalam Bahasa Melayu.

Have any thought? Leave a Reply...

Popular Post
Trending
Site Visitor
  • Today's visitors: 1
  • Today's page views: : 1
  • Total page views: 12,701