YouTube Melancarkan Sokongan Gambar-dalam-Gambar pada iOS untuk Semua Pengguna A.S. dan Pengguna Premium Di Seluruh Dunia

YouTube-Picture-in-Picture-Feature

Semalam YouTube telah mengumumkan bahawa ia telah mula melancarkan sokongan gambar dalam gambar untuk semua pengguna iOS di Amerika Syarikat, yang membolehkan pemilik iPhone dan iPad menutup aplikasi YouTube apabila menonton video dan terus melihat kandungan dalam tetingkap pop timbul kecil semasa melakukan perkara lain pada peranti mereka.

Sokongan gambar dalam gambar sebelum ini tersedia untuk pelanggan premium YouTube di Amerika Syarikat, tetapi kini ia tersedia untuk semua pengguna YouTube AS. Untuk negara lain, langganan premium diperlukan untuk mengakses ciri gambar dalam gambar. Gambar dalam gambar tersedia untuk bukan pelanggan AS untuk video bukan muzik, dan ia tidak akan tersedia untuk muzik melainkan anda mempunyai langganan premium.

Google mengesahkan tahun lepas bahawa sokongan gambar dalam gambar akan dilancarkan kepada pengguna YouTube premium dan tidak berbayar  dan ia telah pun berada dalam ujian, tetapi ia mengambil sedikit masa untuk ciri itu dilaksanakan untuk semua. “Kami menyedari bahawa ini telah menjadi pelancaran yang perlahan untuk ciri yang sangat diminta,” membaca artikel sokongan pada gambar dalam gambar. YouTube berkata ia ingin “mahu mengucapkan terima kasih kepada semua orang yang berkongsi maklum balas semasa eksperimen dan menunggu dengan sabar untuk masa ini.”

Untuk menggunakan gambar dalam gambar dalam aplikasi YouTube, hanya pilih video untuk ditonton dan kemudian keluar daripada YouTube dengan meleret ke atas dari bahagian bawah skrin. Video akan dipindahkan ke pemain mini yang boleh dipindahkan ke paparan.

Ciri gambar dalam gambar tersedia untuk peranti iPhone dan iPad yang menjalankan iOS dan iPadOS 15 dan lebih tinggi, dan ia akan dilancarkan dalam beberapa hari akan datang.

Sumber : MacRumors

Editor

Editor

Kami bergerak dalam satu pasukan cuba menyampaikan berita-berita terkini tentang teknologi. Kami turut menjalankan aktiviti menterjemah beberapa blog dan berita dalam bahasa Inggeris ke dalam Bahasa Melayu.

Have any thought? Leave a Reply...

Popular Post
Trending
Site Visitor
  • Today's visitors: 5
  • Today's page views: : 5
  • Total page views: 9,662
%d bloggers like this: