Elementor ialah salah satu pembangun halaman seret & lepas (baca : drag and drop) visual yang paling pesat berkembang untuk WordPress. Bina mana-mana laman web, pada mana-mana tema, tanpa menulis walaupun sebaris kod!

Menarik ke menarik?

Elementor ialah pembangun halaman seret & lepas visual (baca : drag and drop) untuk WordPress. Elementor membolehkan anda membina mana-mana laman web, pada mana-mana tema dengan keupayaan reka bentuk lanjutan. Pilih daripada beratus-ratus templat dan bina laman web yang menakjubkan dengan lebih pantas berbanding sebelum ini.

Sumber : Pixabay

Gunakan pengeditan mudah alih Elementor, untuk menyesuaikan reka bentuk anda secara visual supaya 100% responsif mudah alih. Elementor mempunyai berpuluh-puluh widget untuk membantu anda membuat mana-mana halaman yang anda boleh bayangkan, daripada butang, imej, karusel, tajuk berita – senang cerita anda boleh sesuaikan halaman anda mengikut cara yang anda suka.

Dengan berjuta-juta muat turun, Elementor ialah salah satu plugin Pembina Halaman terkemuka untuk WordPress. Elementor mempercepatkan keseluruhan aliran kerja reka bentuk, membolehkan anda menyelesaikan projek dengan lebih pantas daripada sebelumnya, dan tanpa perlu menulis satu baris kod pun.

Sumber : Elementor

Ciri utama Elementor

  • Editor Seret dan lepas (baca : drag and drop) secara langsung
  • Ratusan templat dan widget terbina
  • 28 widget percuma (dan akan bertambah)
  • Kawalan susun atur penuh, termasuk bahagian, lajur dan kawalan widget ke atas jidar, padding, lebar dan tinggi
  • Ribuan tema
  • API terbuka

Ini barulah ciri-ciri utama mereka yang percuma, tidak termasuk dengan ciri-ciri berbayar yang dihasilkan. Anda pasti akan jatuh cinta dengannya sebaik sahaja anda menggunakannya.

Nak belajar dengan lebih lanjut? Nantikan tutorial daripada kami berkenaan Elementor!

By Ismet Fitri

Seorang Digital Marketer, Website Designer, Graphic Designer, dan Video Editor yang mempunyai 5 tahun pengalaman dalam bidang pemasaran digital. Berkeupayaan untuk membangun laman web berunsur e-dagang, blog dan korporat. Founder of cikgungaji.com dan peminat teknologi.

Have any thought? Leave a Reply...

%d bloggers like this: